Werk, ontmoet hobby!

13-06-2023

Alle blogs

Wandelen is al geruime tijd mijn grote hobby en tevens een waardevol instrument in mijn dagelijks leven, met name voor mijn werk. Het helpt me mijn hoofd leeg te maken, afgeronde projecten te evalueren en nieuwe ideeën op te doen. Het vormt een essentieel onderdeel van mijn creatieve en technische denkproces. Met de vele kilometers die ik door de jaren heen heb afgelegd, zijn er talloze mooie herinneringen vastgelegd in foto’s en aantekeningen. Bovendien heb ik met behulp van de app Strava specifieke statistieken verzameld.

 

Een inspirerend idee tijdens een wandeling

Tijdens een van mijn wandelingen kreeg ik het idee om iets te doen met al deze gegevens. Niet alleen wilde ik een overzicht hebben van mijn afgelegde kilometers en de bijbehorende beelden, maar ik besefte ook dat de foto’s anders simpelweg een zwevende massa zouden blijven op mijn telefoon en automatische cloudback-up, terwijl er iets moois van gemaakt kon worden.

 

Ik besloot om een leuke website te creëren waarin ik mijn werk en mijn hobby kon combineren. Het werd een soort hobbyproject waarin ik een naam, een website en inhoud ontwikkelde. Met een knipoog naar de beroemde maar nog steeds niet gevonden wandelaar, koos ik voor de naam “Bigfoot Lives!”. Mijn liefde voor het buitenleven en wandelen, samen met de intrigerende eigenschappen van het cryptozoölogische wezen, komt tot uiting in deze naam. Ik ontwierp een logo en een website-/bloglay-out waarbij ik gebruikmaakte van herfstkleuren. Dit kleurrijke thema zorgt ervoor dat de foto’s van alle seizoenen goed tot hun recht komen.

 

Bigfoot Lives! Bekijk hier het resultaat van werk en hobby!

 

De bouw van de website en de integratie van mijn wandeldata

Voor de bouw van de website maakte ik gebruik van WordPress en ontwikkelde ik een op maat gemaakt thema rondom het logo en de kleuren. Zoals altijd werkte ik met Advanced Custom Fields Pro, een onmisbare tool voor WordPress-ontwikkelaars. Om een mooi overzicht te hebben van mijn wandellocaties, het type omgeving en de afstanden, creëerde ik filters en een zoekfunctie met PHP-templates. Ik voegde ook een “Over mij” stukje toe waarin ik kort vertelde over het idee achter de website en uiteraard een link naar deze website!

 

Nadat ik de website had gevuld met mijn gegevens, vroeg ik een kleine testgroep om feedback. De reacties waren erg positief en nuttig, waardoor ik enkele aanpassingen kon doen en deze manier van werken zal voortzetten.

 

Lancering

Inmiddels heb ik de website, of eigenlijk de blog, gelanceerd en wat aandacht gegeven via sociale media. Vooral Instagram leent zich hier goed voor omdat het onderwerp een vrijetijds- of lifestyle onderwerp is. Ik had al eerder selecties van foto’s geplaatst op Instagram die dan automatisch doorplaatsen op Facebook. Voorzien van de juiste hashtags kwamen deze bij een publiek dat breder is dan alleen mijn eigen contacten op deze platformen. Ik heb een selectie foto’s van mijn recente wandeling geplaatst, waarbij ik in de tekst kort vermeldde dat er meer te zien is op bigfootlives.nl. Om af te sluiten, gebruikte ik de bekende woorden die op Instagram worden gebruikt: Link in bio!

 

Dit werd netjes doorgeplaatst op Facebook, waar ik de tekst even aanpaste omdat je op Facebook wel directe links kunt plaatsen in de tekst. Ik had van tevoren Google Analytics op mijn nieuwe website geplaatst (enkele dagen ervoor al) en kon dus mooi bijhouden wat de berichten op Instagram en Facebook mij opleverde. Ondertussen kreeg ik op de sociale kanalen zelf de nodige reacties en likes. Een dag later schrijf ik er dit blog over voor deze website en deel dit op Linkedin. Misschien ben je dit aan het lezen door die post.

 

Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn wandelhobby nu een eigen naam en identiteit heeft gekregen, en dat ik enthousiaste reacties ontvang. Werk en hobby komen op een prachtige manier samen, waardoor Bigfoot Lives! tot leven komt.

 

Wil je jouw idee ook activeren en onder de aandacht brengen? Neem contact op!