Curio

Terug naar portfolio

Voor onderwijsgroep Curio ontwikkelde ik samen met andere partijen de Curio Hub. Deze hub dient als steun- en informatiepunt voor alles wat met blended leren te maken heeft. Blended leren staat voor de mix van online leren en leren op locatie.

 

Samenwerking

Deze Hub kwam tot stand in samenwerking met een speciaal team bij Curio en enkele externe partijen. Nadat een andere partij het design had afgerond, was ik verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling. Ik bouwde, op basis van WordPress, een eigen thema voor de Curio Hub met maatwerk templates voor de diverse pijlers binnen blended leren. Dit thema en de templates schreef ik in php en css. Tijdens, en na de technische oplevering bleef ik betrokken bij de plaatsing van content en de doorontwikkeling.

 

 

 

Flexibele stijlen door de hub heen

In de Hub wordt informatie voor diverse pijlers aangeboden. De pijlers zijn te herkennen aan hun eigen kleurstelling. Door gebruik te maken van categorieën kunnen de pijlers gebruik maken van dezelfde templates en wordt de kleurstelling aangepast. Dit geeft de beheerder(s) veel vrijheid om zelf pagina’s en content aan te maken (met een heel team) terwijl de stijl heel consequent blijft. Voor de bezoeker geeft het per pijler herkenbaarheid.

 

Enkele voorbeelden van de kleurstellingen:

 

 

 

 

 

Flexibele content composer

Om de pagina’s naar eigen inzicht op te kunnen maken, maar mét de door de designer opgezette rijen en onderdelen maakten ik een maatwerk content composer, waarmee per categorie- en contentpagina de indeling opgezet en verschoven kan worden.

 

Maatwerk contentsoorten

Voor de diverse archiefmogelijkheden zoals digicoaches en bijlagen maakte ik custom post types aan. Deze hebben elk een eigen archief met zoek- en filterfuncties.