Webdevelopment

Maatwerk

Ik ontwerp en ontwikkel websites, die ik aan de hand van mijn ontwerp geheel als maatwerk opbouw. Bij iedere opdracht werk ik met een aantal vaste fasen van ontwerp tot oplevering. Alles wat je nodig hebt, en niet meer.

Ik bouw websites uitsluitend in WordPress, inmiddels ’s werelds meest gebruikte CMS. Met dat als basis bouw ik websites naar eigen ontwerp als maatwerk op. Dit doe ik met PHP-templates. Per ontwerp bepaal ik hierbij wat de functionaliteiten en eigenschappen van de template moeten zijn. Zo bouw ik het geheel op voor desktop en mobiele apparaten en koppel ik het indien gewenst met externe kanalen zoals social media. Hiermee ontstaat een online product wat alles doet wat het nodig heeft en niets meer. En dat merk je in een overzichtelijke, fijn beheerbare backend.

 

De fasen van een website-traject

  Ontwerp / Functioneel ontwerp / Wireframes

Hierbij maak ik het ontwerp en stel ik het voor. We kunnen ook werken met een aangeleverd ontwerp, wat we dan doorspreken. Van de gewenste functionaliteiten maak ik een overzicht, en indien gewenst maak ik een wireframe-overzicht van de pagina’s in de website. Zo is het voor alle betrokkenen helder wat de verwachting is en wat er gebouwd gaat worden.

  Bouw / ontwikkeling

Dit is de daadwerkelijke bouwtijd, waarin ik technisch realiseer wat we hebben afgesproken. In deze periode is er mogelijk contact als er overleg nodig is bij nieuwe inzichten.

  Acceptatie en livegang

Gedurende de acceptatie-periode kun je de website doorlopen en je feedback verzamelen en geven. Vervolgens worden de puntjes op de i gezet. Als alles naar wens is gaat de website live. Over hosting en website-onderhoud kan ik ook advies geven.

Uitgelicht werk